Actualitat >

Notícies

Participem en la primera reunió plenària de l'Aliança Catalunya 2030

                                                                  

El Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) ha participat, com a membre del grup motor, en la primera reunió plenària de l'Aliança Catalunya 2030, on s'han presentat les 25 noves entitats adherides. El president del CSC, Manel Ferré, ha assistit presencialment a la trobada, celebrada avui al Palau de Pedralbes de Barcelona, i la responsable de Responsabilitat Social, Marta Moles, hi ha intervingut de forma telemàtica.  

La trobada ha estat organitzada pel Consell Assessor pel Desenvolupament Sostenible (CADS) de la Generalitat de Catalunya i ha estat encapçalada per Anna Barnadas, secretària d'Acció Climàtica; Ramon Roca, president del CADS, i Arnau Queralt, director general del Consell. La sessió ha servit per presentar, discutir i aprovar la proposta de calendari i pla de treball per a l'any 2022, així com per tractar el procés de participació de l'aliança en la definició dels 10 reptes per al desenvolupament sostenible i les polítiques palanca. També ha tingut lloc la signatura d'adhesió per part dels nous membres.

El CSC va ser una de les primeres entitats que van sumar-se, ja fa dos anys, a l'Aliança Catalunya 2030, impulsada pel Govern de Catalunya a través del CADS. La nostra institució va ser escollida pel seu fort compromís amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i per les accions ja implantades en línia a l'Agenda 2030. Des de llavors, hem continuat avançant amb la responsabilitat social com a compromís transversal, que afecta totes les àrees i àmbits de treball de l'organització, i que queda recollit al Pla Estratègic 2019-2022 del CSC.

Aquest compromís el compartim amb les entitats associades i volem treballar conjuntament perquè la Catalunya del 2030 sigui sostenible i resilient al canvi climàtic, oberta al món, més justa i igualitària, solidària, diversa i integradora, garant dels drets humans i de la pau. Amb aquest objectiu es va crear, l'any 2019, el Grup Promotor RS-CSC, i enguany ha arrancat la Comissió de Responsabilitat Social i ODS.