Actualitat >

Notícies

El CSC i el Board of Pharmacy Specialties publiquen un article sobre la certificació de l’especialització en farmàcia

El director de l'Àrea de Farmàcia i del Medicament del Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC), Josep Maria Guiu, i el director executiu associat del Board of Pharmacy Specialties (BPS), Brian E. Lawson, han publicat, a la revista Farmacia Hospitalaria, l'article Evaluating board certification within international advance pharmacy practice frameworks.

L'article analitza el paper de les certificacions a escala internacional i el paper de les board certifications que presenta el model americà per a impulsar el perfeccionament i l'especialització professional, concretament en l'àmbit de la farmàcia. També aprofundeix en l'impuls de la subespecialització que s'ha desenvolupat en els darrers anys en la farmàcia hospitalària, com és el cas de la farmàcia oncològica, subespecialització en què Espanya és el segon país del món amb el nombre més elevat de farmacèutics certificats pel BPS. El treball està disponible com a early access i es pot consultar tant en la versió anglesa com en castellà.

A més de director de l'Àrea de Farmàcia i Medicament del CSC, Josep Maria Guiu és membre del Comitè Assessor Internacional del Board of Pharmacy Specialties, una entitat autònoma de l'American Pharmacists Association.  Actualment, el BPS reconeix 14 especialitzacions diferents, certificant més de 54.400 farmacèutics arreu del món, especialment als Estats Units.