Actualitat >

Notícies

El CSC participa en la Comissió d’Estudi sobre la Salut Mental i les Addiccions

La directora de l'Àrea Associativa del Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC), Palmira Borràs, va assistir a la primera sessió presencial de la Comissió d'Estudi sobre la Salut Mental i les Addiccions, celebrada al Parlament de Catalunya el passat divendres, 6 de maig. Durant la trobada, es va aprovar el pla de treball, que permetrà tractar i articular les propostes de transformació del model d'atenció a la salut mental. Un dels objectius de la Comissió és convertir-lo en un model comunitari, que defensi els drets en salut mental, des de tots els àmbits.

La sessió va comptar amb la participació del síndic de Greuges, Rafael Ribó, qui va parlar de l'impacte de la pandèmia en els problemes de salut mental i de les mancances existents en l'atenció a les persones que els pateixen, on es generen desigualtats per raons socioeconòmiques. En aquest sentit, la directora del Pacte Nacional de Salut Mental de Catalunya, Magda Casamitjana, va assenyalar que el pla de treball de la Comissió ha de respondre a les necessitats reals d'aquest col·lectiu.

Durant la trobada, també s'hi van poder sentir testimonis en representació de les persones amb problemes de salut mental i les seves famílies. De cara a la següent sessió, els i les participants es van instar a continuar treballant per donar resposta, de manera integral, a les diferents necessitats plantejades.