Actualitat >

Notícies

Reunió del CSC amb el Departament de Drets Socials

El director general de Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC), José Augusto Garcia Navarro; el coordinador de la Comissió de Gestió Social, Manel Valls, i la directora de l'Àrea Associativa, Palmira Borràs, es van reunir, ahir, amb la secretària d'Afers Socials i Família, Anna Figueras; la directora general de l'Autonomia Personal i la Discapacitat, Montserrat Vilella, i la directora general de Provisió de Serveis, Maria Rosa Pons.

La trobada, que va tenir lloc a la seu del Departament de Drets Socials, va servir per traslladar la voluntat de la nostra entitat de participar activament en la construcció d'una xarxa de serveis d'atenció pública de qualitat, amb vocació de servei, arrelada al territori i amb voluntat de permanència.

En el diàleg mantingut, des de CSC vam introduir la necessitat de millorar el finançament de la cartera de serveis d'atenció a la dependència i a l'autonomia de les persones, en el marc d'un canvi de model en l'atenció a les persones grans, que suposarà la realització de reformes estructurals en els centres. En aquest sentit, vàrem traslladar les expectatives del sector en relació amb els fons Next Generation, dels quals, segons van explicar les representants del Departament, sortiran les bases de la convocatòria aquest mes de maig.

També vam fer esment de la necessitat d'actualitzar la planificació territorial dels serveis d'atenció a la dependència, aspecte en el qual Drets Socials està treballant, tot i que posen de manifest la voluntat de fer una planificació pragmàtica, que els permeti desenvolupar accions de govern, segons el pressupost disponible. La previsió, segons se'ns va traslladar, és tenir un pla per al 2023.

En relació amb la situació actual, vam recordar la necessitat de mantenir el sobrecost COVID19. En aquest sentit, des del Departament es farà una revisió dels costos associats a la pandèmia, amb participació del sector, i també del CSC i la resta d'associacions. Quant a les tarifes 2022, aquest mateix divendres ens ha convocat la consellera Cervera per parlar específicament d'aquest tema.