Actualitat >

Notícies

Alertem de la situació del sector de la gent gran per l'infrafinançament i l'increment de les despeses

El CSC i les altres patronals signants del Conveni GERCAT vam emetre, el passat 20 de maig, un comunicat de premsa conjunt alertant de la situació en què es troba el sector de la gent gran a conseqüència de l'infrafinançament històric, el qual s'ha agreujat pel recent increment de les despeses associades als materials i els subministraments.

Al comunicat lamentem, en aquest sentit, l'eliminació de les mesures econòmiques associades als protocols de la COVID-19, fet que no permetrà mantenir
la ràtio de professionals que havia permès millorar l'atenció a la gent gran. "Aquests dos últims anys hem incrementat el personal d'atenció directa, hem sectoritzat els nostres espais per personalitzar més l'atenció, hem esponjat els centres i ara no podem tirar enrere tot això. És imprescindible un fons extraordinari per part del Govern si volem que es mantinguin totes les mesures que hem implementat i no haver de tornar al nivell d'atenció previ a la pandèmia", expliquem a l'escrit.

També posem de manifest la nostra voluntat de continuar avançant en la integració social i sanitària, i en la redefinició del model d'atenció a residències en cooperació amb l'administració, per tal de garantir un sistema de màxima qualitat, ben finançat i sostenible en els pròxims anys. Al comunicat també es demana al Govern el compliment dels acords econòmics pactats amb l'anterior executiu per garantir la viabilitat del Conveni GERCAT i millorar, així, les condicions laborals dels professionals, el principal actiu de l'atenció a les persones.

Enllaços relacionats