Actualitat >

Notícies

El llenguatge no sexista, al cicle de jornades 'Comunicació i Responsabilitat Social'

El Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) inicia un nou cicle de jornades de comunicació, centrat en la comunicació socialment responsable. La primera d'aquestes jornades porta per títol 'Comunicació inclusiva amb perspectiva de gènere' i se celebrarà el 26 de maig, al Parc Sanitari Pere Virgili. L'acte comptarà amb la participació de la lingüista M. Carme Junyent i la periodista M. Àngels Cabré.

En aquesta primera sessió es vol reflexionar entorn del llenguatge no sexista i sobre com aplicar la perspectiva de gènere en el dia a dia de la comunicació de les entitats de l'àmbit sanitari i social. Per fer-ho, comptarem amb una primera ponència a càrrec de M. Carme Junyent, titulada 'El malentès del gènere i la inclusió'. Junyent és professora titular de lingüística general a la UB, membre fundador del Grup d'Estudi de Llengües Amenaçades (GELA) i del Grup de Lingüistes per la Diversitat (GLiDi). Recentment, ha publicat el llibre Som dones, som lingüistes, som moltes i diem prou, entre altres obres.

La segona ponenècia, 'Comunicació inclusiva: responsabilitat de tothom i aposta de futur', anirà a càrrec de M. Àngels Cabré. Cabré és periodista, membre de l'Associació de Dones Periodistes de Catalunya, escriptora, directora de l'Observatori Cultural de Gènere i autora de diversos assaigs sobre dones i feminismes, a més de col·laboradora al diari ARA.

Des dels enfocaments de les dues ponents es volen buscar respostes a les preguntes: on som i cap a on anem, en referència al sector salut i social, pel que fa al llenguatge inclusiu des de la perspectiva de gènere. A més, també es reflexionarà sobre els resultats obtinguts de l'enquesta del Grup de Treball de Comunicació del CSC.

La jornada se celebrarà en format presencial, tot i que es facilitarà un enllaç per seguir-la en línia a aquelles persones que no s'hi puguin desplaçar. L'acte tindrà lloc al Parc Sanitari Pere Virgili, Sala Geron 3, Edifici Montseny (Planta -1), i caldrà inscriure-s'hi prèviament.