Actualitat >

Notícies

La imatge de marca en la captació de professionals, en una nova sessió de CreaTalent

La seu del Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) ha acollit, avui, la jornada de CAPSS 'Captació de professionals i imatge de marca', que ha comptat amb experts de sectors diversos, els quals han ofert recomanacions sobre employer branding aplicables a les organitzacions sanitàries i socials. La directora executiva de la patronal, Pilar Rol, ha presentat la jornada emmarcant-la dins del cicle CreaTalent, l'objectiu del qual és reflexionar entorn de la gestió i desenvolupament de talent, així com donar eines als associats en aquest àmbit.

La primera intervenció de la jornada ha anat a càrrec de Jordi Serrano, fundador de Future For Work Institute, qui ha parlat sobre la innovació en la gestió de persones. Ha assegurat que cal passar d'un "estil passiu" de reclutament, en què el focus està en la selecció, a un "estil actiu", semblant al model dels heads hunters, ja que ens trobem en un "oceà vermell", amb una gran competència entre les empreses. En aquest punt, Serrano ha introduït el concepte d'employer branding , una disciplina que ha de combinar la gestió de persones i el màrqueting i que, per tant, requereix una inversió, segons ha explicat.  També ha posat èmfasi en l'employee experience, com a segona fase de la captació i retenció de talent. "Hem de passar del màrqueting a la realitat i, quan el professional arriba a l'organització, ha de trobar-se amb l'experiència", ha assenyalat. "La gent de dins és el principal prescriptor".

En la mateixa línia, Sandra Vilaseca, directora d'estratègia global de Persones i Innovació a NTT DATA Europa & LATAM, ha explicat que les àrees de Persones de les organitzacions han de comptar amb una estratègia de captació i de fidelització de talent, i han de tenir clar que "això no dona un rendiment el primer dia". Entre les claus d'aquesta estratègia, ha destacat: incrementar el coneixement del mercat del talent, dissenyar itineraris personalitzats (talent value proposition); conèixer els atributs diferencials, estar a molts canals i crear contingut de valor; i, sobretot, poder mesurar l'eficàcia d'aquesta estratègia. Vilaseca ha posat èmfasi en el fet que els professionals de Persones no poden treballar sols, sinó que han de comptar amb el suport dels líders de les diferents àrees i l'estratègia ha de ser transversal a tota l'organització.

En una tercera ponència, Esther Pérez, responsable de projectes d'UCf, ha presentat el 'Health Talent Hub', un projecte d'atracció i captació de talent estatal i internacional, que dona servei als centres del SISCAT i que és gratuït per a les entitats associades al CSC. L'objectiu d'aquest projecte, que ha començat amb una pàgina web de publicació d'ofertes laborals i una important campanya a les xarxes socials, és "crear una plataforma digital, que cuidi l'experiència de l'usuari, que creï engagement i que permeti treballar el seguiment". Esther Pérez ha animat les persones assistents a col·laborar en el projecte, a través del perfil de Linkedin de la iniciativa o contactant directament amb UCf.

L'última ponència ha anat a càrrec de Diana Puig, responsable de comunicació interna & employee experience a Both People & Comms. Ha posat èmfasi en la necessitat de repensar la cultura de les organitzacions per poder respondre a les noves expectatives de les persones. Segons ella, l'estratègia de captació i retenció de talent ha de centrar-se en una proposta de valor clara; un propòsit i uns valors ben definits a l'empresa; una comunicació transparent i veraç, amb una exployee experience completa i memorable, i uns canals ben desenvolupats. "Hem de passar de l'story telling a l'story doing", ha sentenciat.

La jornada ha finalitzat amb un debat entre les persones assistents, liderat per les coordinadores de CreaTalent: Mònica Buqueras, cap de Desenvolupament i Formació de l'Hospital de Granollers, i Anna Vilanova, directora de Talent i Gestió del Coneixement del Consorci Sanitari Integral. Durant el debat, s'ha posat de manifest l'escassa presència del màrqueting a les entitats del sector sanitari públic, ja que no han necessitat mai anar a buscar clients. "Ara ens trobem en una situació nova i ens toca moure'ns", han indicat les coordinadores de CreaTalent.