Actualitat >

Notícies

Demanem al president Aragonès que es granteixin els recursos necessaris per restituir l'accés al sistema de salut i millorar les condicions dels professionals

El Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC), junt amb les altres associacions empresarials i sindicats que negocien el conveni col·lectiu de la sanitat concertada, va mantenir, ahir, una reunió  amb el president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès. La trobada va servir per traslladar al president la necessitat urgent que es consolidin els fons addicionals aportats durant la pandèmia i que es garanteixin els recursos necessaris en els Pressupostos Generals de l'Estat del 2022 per restituir l'accés al sistema de salut i millorar les condicions retributives dels professionals.

Durant la reunió, el president Aragonès va estar acompanyat del conseller de Salut, Josep M. Argimon, i el secretari  general del Departament d'Economia i Hisenda, Jordi Cabrafiga, als quals vam traslladar la preocupació del sector sanitari concertat per l'escenari econòmic 2022 de Salut, si no es pot comptar amb aquests recursos. Per part del CSC, va assistir a la trobada el president, Manel Ferré, qui va voler remarcar que, primera vegada, associacions empresarials i sindicats assistien conjuntament a una reunió amb el president de la Generalitat per traslladar-li una petició de forma unitària, fet que evidencia la rellevància i urgència d'aquesta petició.

Les entitats assistents van posar èmfasi en la necessitat de mantenir els recursos invertits durant la COVID-19 i que arribin recursos addicionals estructurals per recuperar la capacitat diagnòstica i de tractament del sistema sanitari, a fi de no agreujar les desigualtats als col·lectius més vulnerables. També van insistir en la urgència de pactar un escenari econòmic pluriennal, per tal de concretar millores laborals substancials per als professionals i garantir la pau social del sector. Tot això, amb l'objectiu últim de reactivar el sistema sanitari i recuperar la confiança de la ciutadania.

Podeu consultar la nota de premsa conjunta que hem fet arribar als mitjans de comunicació arran d'aquesta reunió aquí.

Enllaços relacionats