Actualitat >

Notícies

Sessió tècnica sobre les infraestructures de salut postpandèmia al CSC

El Consorci de Salut i Social de Catalunya va celebrar, el passat 16 de juny, una sessió tècnica sota el títol Infraestructures de salut postpandèmia: un nou model de treball col·laboratiu i innovació en els processos de disseny i construcció. 

La sessió va comptar com a ponents amb Martí Ballart, cap de la Divisió d'Inversions i Patrimoni del Servei Català de la Salut; Toni Campos, consultor lean i d'excel·lència operativa en salut a Enaltis; Francesc Luque, director d'Economia i Serveis del Consorci Corporació Sanitària Parc Taulí de Sabadell, i Ana Álvarez, adjunta a la Direcció de Processos, Avaluació i Gestió del Coneixement de l'Hospital Universitari de Bellvitge.

En la primera intervenció, a càrrec de Martí Ballart, vam conèixer la visió del CatSalut, des de la gènesi, fins als aspectes estratègics i arquitectònics dels projectes desenvolupats arran de la Covid-19. A continuació, Toni Campos va explicar la metodologia utilitzada per a la identificació de les necessitats i el disseny funcional de l'estructura, assenyalant que "el sistema guanya potencialitat en fer les construccions més ràpides". A més, va definir com a eixos fonamentals en la metodologia: els equips integrats, la utilització extensiva dels mitjans tecnològics per veure l'edifici abans d'estar fet, i la utilització de les últimes metodologies (lean design i lean construction).

Finalment, Francesc Luque i Ana Álvarez van donar la visió dels professionals sobre la pràctica amb aquesta infraestructura. Francesc Luque va afirmar que "l'objectiu era construir un edifici integrat" i "el procés va ser col·laboratiu i s'havien de prendre decisions cada setmana". Ana Álvarez va explicar que a l'Hospital Universitari de Bellvitge van seguir la metodologia lean, que "té la rapidesa com a valor, i s'adequa a les necessitats actuals i futures".

 El vídeo complet de la jornada ja està disponible.

Enllaços relacionats