Actualitat >

Notícies

Posicionament del CSC sobre el projecte de llei per consolidar l’equitat, universalitat i cohesió de l’SNS

Davant del projecte de llei per consolidar l'equitat, universalitat i cohesió del Sistema Nacional de Salut, des del Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) hem emès un posicionament reconeixent els avanços que suposa el text en diferents àmbits, però demanant, al mateix temps, que es revisin determinats aspectes que no responen a l'especificitat del sistema de salut de Catalunya.

Concretament, assenyalem la necessitat de reconèixer la tasca de les fundacions privades i altres entitats sense ànim de lucre que presten serveis de salut indispensables i que contribueixen, així, a la viabilitat i sostenibilitat del sistema sanitari. Considerem que cal posar el focus en la qualitat de l'atenció i els resultats en salut, i no en la fórmula de gestió, pública o privada, de les entitats proveïdores.

Així mateix, al text del posicionament assenyalem que el fet que el projecte de llei pretengui elevar al Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut (CISNS) la definició dels criteris que justifiquin la gestió de serveis sanitaris per part d'aquestes entitats representa una ingerència a les competències en matèria de sanitat de les comunitats autònomes.

Des del CSC, considerem que la prioritat ha de ser poder abordar l'infrafinançament crònic de la sanitat, per tal de continuar garantint la prestació de serveis sanitaris de caràcter universal, com un instrument indispensable per a la cohesió social i la redistribució de la riquesa.

Enllaços relacionats