Actualitat >

Notícies

El CSC participa en la jornada ‘Gestión de compra de medicamentos: centralizada vs descentralizada’

El director de l'Àrea de Farmàcia i del Medicament del Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC), Josep Maria Guiu, va participar, ahir, a la 104a Jornada FUINSA, 'Gestión de compra de medicamentos: centralizada vs descentralizada', celebrada a la seu de l'Associació de Premsa de Madrid.

A la jornada, es va presentar l'experiència del CSC en la contractació de medicaments i productes sanitaris, els reptes de futur que presenta la contractació administrativa de fàrmacs, així com les aliances europees de l'entitat en compra pública sanitària, ja que és l'única de l'estat que forma part de la European Health Public Procurement Alliance (EHPPA).

L'acte va servir per exposar la situació de la compra de medicaments en diferents comunitats autònomes, com Madrid, Andalusia, la Comunitat Valenciana, el País Basc, Galícia i Catalunya (representada pel CSC). Es va posar en relleu, en aquest sentit, que s'està vivint un procés de centralització de les compres de fàrmacs a l'estat espanyol. Durant la jornada, també es va presentar l'experiència del sector sanitari privat en aquest àmbit.