Actualitat >

Notícies

El cicle de debats #iNNovacióCSC se centra en els reptes de futur en dermatologia

El passat dimarts, 12 de juliol, es va celebrar la sessió del Cicle de debats CSC 2022 #iNNovacióCSC: Reptes de futur en dermatologia, que organitza el Consorci de Salut i Social de Catalunya. La cap del Servei de Dermatologia de l'Hospital Clínic, Susana Puig, va impartir la conferència principal de la jornada, que també va comptar amb un debat clínic gestor. La sessió va donar una visió general dels reptes en dermatologia i en va identificar les necessitats i les possibles solucions. 

Susana Puig va explicar que els principals reptes de futur passen per la innovació tecnològica, de processos i de coneixement. "La dermatologia del futur serà més tecnològica, molt més humana, on preservarem el temps del dermatòleg pel pacient, i incorporarem la tecnologia per adaptar les necessitats i acondicionar els recursos per donar una millor assistència" va afirmar. A continuació, es van presentar les novetats terapèutiques en dermatologia.

La tercera part de la sessió va ser un debat clínic gestor al qual es van afegir Lluís Puig, cap del servei de dermatologia de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, Ramon Pujol, cap del servei de dermatologia de l'Hospital del Mar, Belén López, farmacèutica especialista de l'Hospital Parc Taulí de Sabadell, Antoni Vallano, de la Gerència del Medicament del CatSalut, i Caterina Sampol, responsable d'Innovació de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau. En el debat, els ponents van coincidir que les noves tecnologies poden canviar la pràctica, ja que és una especialitat que es pot digitalitzar fàcilment. Entre els canvis proposats es va destacar una major intervenció de l'atenció primària i l'atenció multidisciplinària, amb equips de treball dermatològic, perquè els metges siguin més eficients. També es va assenyalar la importància de donar més flexibilitat als equips, i potenciar els centres d'excel·lència, tenint en compte que la sostenibilitat del sistema és un repte.