Actualitat >

Notícies

La nova cap operativa de l’Atenció Intermèdia del CatSalut, a la Comissió d’AI del CSC

La doctora Galdina Valls, nova cap operativa de l'Atenció Intermèdia del CatSalut, va intervenir, el passat 14 de juliol, a la Comissió d'AI del CSC, on va compartir amb els assistents els reptes que afrontarà des de la seva nova responsabilitat. En primera instància, les actuacions que se  li han encomanat, segons va explicar, són el desplegament de l'atenció pal·liativa pediàtrica i tancar les conclusions de l'avaluació externa de l'atenció intermèdia. També serà la responsable operativa del desplegament de la cartera de serveis d'AI, un cop sigui pública.

D'altra banda, va transmetre la necessitat que, des del sector, es faci palès que el paper de l'atenció intermèdia és cabdal, ja que actua com a pont entre la primària i l'hospitalària en l'atenció a les persones grans. L'atenció intermèdia, segons va assegurar la Dra. Valls, s'ha d'integrar més amb l'àmbit hospitalari i, des del sector, cal poder ajustar millor la intensitat terapèutica dels pacients atesos. 

Galdina Valls va compartir amb la Comissió els aspectes més rellevants de l'avaluació externa de l'àmbit sociosanitari, posant èmfasi en els resultats i el pla de treball definit per al 2022-2023, que contempla les següents accions:

  • Estandardització dels ítems a registrar en les històries clíniques i el traspàs a CMBD
  • Homogeneïtzació i monitoratge del quadre de comandament en línia amb l'aplicació dels protocols
  • Potenciar les eines de comunicació entre centres / dispositius a diferents nivells
  • Aplicació de protocols existents i correcte registre
  • Realització i registre de la valoració multidimensional de l'usuari

En aquests moments,  tots els centres d'atenció intermèdia han rebut l'informe amb els resultats de l'avaluació externa i accés a la plataforma de visualització de les dades obtingudes (powerBI). Tenen un termini de 10 dies hàbils per presentar les esmenes pertinents.

A proposta de la Comissió, s'ha organitzat una primera sessió formativa en relació amb el maneig del PowerBi, per a tot el sector,  que tindrà lloc demà, 21 de juliol.  La sessió servirà per ajudar els centres en la interpretació i el maneig del quadre de comandament de l'avaluació externa.