Actualitat >

Notícies

El CSC participa en el Congrés Anual de la Societat Espanyola d’Epidemiologia

El Servei d'Estudis i Prospectives en Polítiques de Salut (SEPPS) del CSC ha participat en la XL Reunió Anual de la Sociedad Española de Epidemiología i XVII Congresso da Associação Portuguesa de Epidemiologia, celebrat entre el 31 d'agost i el 2 de setembre a la ciutat de Sant Sebastià, amb una comunicació sobre barreres en la coordinació clínica en el diagnòstic de càncer. El treball és producte de la col·laboració en el projecte internacional EquityCancer-LA, que lidera el SEPPS. 

La comunicació oral Barreras y facilitadores en la coordinación del diagnostico del càncer en Latinoamérica analitza la coordinació entre nivells d'atenció per al diagnòstic del càncer i els factors que hi influeixen des de la perspectiva dels professionals en xarxes de serveis de salut públiques de Xile, Colòmbia i l'Equador. Els resultats apunten a problemes de coordinació importants en el diagnòstic del càncer, que comporten retards en el diagnòstic i es relacionen amb problemes fonamentalment organitzatius, com el limitat rol atorgat a l'atenció primària, o insuficients  mecanismes de coordinació  entre nivells. També apunten a la necessitat d'implementar estratègies que reforcin el model d'atenció basat en Atenció Primària i abordin els diferents factors identificats.  

Aquesta recerca es desenvolupa dins la línia d'integració assistencial i és producte de la col·laboració científica desenvolupada en el context del projecte internacional EquityCancer-LA , liderada pel SEPPS, que rep finançament de la Unió Europea i amb la participació de la Fundació Sant Joan de Déu, la Universidad Nova de Lisboa (Portugal) i la Københavns Universitet (Dinamarca) a escala europea; i la Universidad de Chile, el Colegio Mayor de Nuestra Señora del Rosario (Colombia) i la Pontificia Universidad Catòlica del Ecuador, a Llatinoamèrica.   

Sota el lema Reptes del segle XXI: medi ambient, canvi climàtic i desigualtats socials, la XL Reunió Anual de la Societat Espanyola d'Epidemiologia (SEE) i  XVII Congresso da Associação Portuguesa de Epidemiologia (APE) va comptar amb la participació de més de 800 professionals de la salut pública d'Espanya i Portugal, que van enviar més de 1.000 comunicacions.  A més de les ponències de diversos experts, ciutadans i ciutadanes van poder participar, per primera vegada, en una taula rodona sobre el canvi climàtic i els seus efectes sobre la salut.