Actualitat >

Notícies

El director del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible, a la Comissió de Responsabilitat Social del CSC

L'última reunió de la Comissió de Responsabilitat Social i ODS del CSC, celebrada el passat 19 de setembre, va comptar amb la participació d'Arnau Queralt, director del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible (CADS) de Catalunya. Durant la seva intervenció, va fer un repàs de la trajectòria d'aquest òrgan assessor del Govern, que va impulsar l'Aliança 2030 per avançar en els reptes de l'Agenda 2030 de l'ONU al nostre país.

El director del CADS va començar fent referència a les cinc peces que fonamenten l'Agenda 2030: Persones, Prosperitat, Planeta, Pau i Partenariat (aliances). Va voler remarcar, en aquest sentit, que l'emergència climàtica "no és només un risc ambiental, sinó també socioeconòmic" i que la pèrdua de la biodiversitat implica perdre tots aquells recursos que hi estan associats. Així mateix, va repassar els 17 objectius de desenvolupament sostenible (ODS), fent valer que van ser fruit d'intenses negociacions a escala internacional i incidint en la necessitat d'aprofundir en la descripció de cadascun d'ells.

Queralt va continuar la seva intervenció explicant els antecedents de l'Aliança 2030 i el treball interdepartamental que es va dur a terme a la Generalitat, arran del Pla Nacional per a la Implementació de l'Agenda 2030, per aterrar els ODS a Catalunya. Tal com va assenyalar el director del CADS, l'Aliança es va constituir el 21 de febrer de 2020, arran de l'acord entre 39 entitats que van conformar el grup motor, entre les quals figura el CSC. Actualment, ja compta amb 67 membres, que treballen amb els següents objectius: intercanviar informació i bones pràctiques, compartir recursos i impulsar projectes transformadors.

Queralt va acabar fent un repàs de les activitats desenvolupades en el marc de l'Aliança 2030 i va animar les entitats presents a la Comissió a sumar-s'hi. "És una aliança viva, oberta i en constant evolució", va assegurar. En aquest punt, la responsable de Responsabilitat Social del CSC, Marta Moles, va apuntar que moltes de les entitats associades ja han avançat molt en matèria de sostenibilitat i que al web del CSC es pot trobar material elaborat pel CADS i informació sobre els ODS.