Actualitat >

Notícies

El CSC, a la Comissió d'Innovació i Transformació del Sistema de Salut

El director de l'Àrea d'Innovació i Partenariat del CSC, Toni Gilabert, és un dels experts que integra la Comissió Departamental d'Innovació i Transformació del Sistema de Salut, que va celebrar la seva primera reunió plenària el passat 3 d'octubre. Aquesta primera sessió, que va ser presidida pel conseller de Salut, Josep Maria Argimon, a la seu del Departament, va servir per validar l'estratègia de Salut en la captació, ús i execució dels fons europeus.

L'objectiu de la Comissió, que està adscrita al Departament de Salut, és potenciar la innovació en salut i la seva aplicació al sistema, així com maximitzar la captació dels fons Next Generation EU, dels fons procedents del marc europeu financer plurianual 2021-2027 i del programa marc europeu en vigor.

Durant la primera reunió plenària, es va posar en relleu l'estratègia internacional del Departament en l'àmbit d'innovació i transformació en salut. Segons es va explicar, els canvis en els marcs regulatoris -relatius als dispositius mèdics, diagnòstics in vitro o a la intel·ligència artificial- i la creació de l'espai europeu de dades en salut seran elements claus del sector en els pròxims anys.

A més del conseller, van participar en la reunió la secretària general del Departament, Meritxell Masó; la directora del Servei Català de la Salut (CatSalut), Gemma Craywinckel; el subdirector del CatSalut, Ivan Planas; el director de l'Àrea de Sistemes d'Informació del CatSalut, Pol Pérez; el director de l'AQuAS, Xavier Bayona, i el director estratègic de la Comissió, Ramon Maspons.

També hi van ser presents els set membres nomenats pel conseller: Francesc Iglesias, adjunt a la direcció de l'Institut Català de la Salut i president de la Junta de Govern d'EIT Health Spain; Laura Sampietro, directora d'Innovació de la Unitat d'Avaluació de Tecnologia Sanitària de l'Hospital Clínic; Sílvia Narejos, directora de Recerca i  Innovació RDI a l'EBA Centelles; Lluís Blanch, director de l'Institut d'Investigació Innovació Parc Taulí (I3PT); Neus Domènech, coordinadora d'Innovació de l'Hospital d'Olot, i Robert Fabregat, director general de Biocat, a més de Toni Gilabert, per part del CSC.