Actualitat >

Notícies

Identificació i desenvolupament del talent, en una nova sessió de CreaTalent

El Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) va celebrar, el passat 30 de setembre, una nova sessió del cicle CreaTalent de CAPSS, que es va centrar en la identificació i el desenvolupament del talent. L'objectiu de la trobada era donar eines a les entitats associades en aquest àmbit de la gestió de persones, a partir de l'experiència de cinc organitzacions molt diverses: el  Consorci Hospitalari de Vic, Morillas Branding, Roche Farma, l'Hospital General de Granollers i l'ICS.

La primera intervenció va anar a càrrec d'Eva Pizarro, cap de Talent i Cultura organitzativa de SAS- Consorci Hospitalari de Vic, qui va assenyalar la importància de tenir en compte les necessitats i diferents maneres d'entendre el treball de cada generació, així com el cicle d'experiència de cada persona, per fer una proposta de valor per a l'empleat (PVE). També va fer referència a la cultura organitzativa com a eina de captació de talent, aspecte en el qual va coincidir Pau Dalmau, CEO de Morillas Branding. Concretament, Dalmau va apuntar que el propòsit  de la companyia ha de ser un element diferencial, "una brúixola per atreure i fidelitzar talent". La seva exposició es va basar en la descripció de llocs de treball de Morillas, que s'articula en vuit nivells i rols i que està, precisament, molt vinculada amb el propòsit de l'organització.

Les ponents de Roche Farma van explicar que la seva política de gestió de persones està centrada en el "viatge individual de cada professional", tal com va assenyalar María Soler, People and organizational growth partner de Roche Farma. Segons va assegurar, el model d'aprenentatge en aquesta multinacional farmacèutica està basat, en un 70%, en les experiències, ja sigui en el mateix lloc de treball, en rotacions o en la participació en projectes. Un 20% es basa en l'exposició, a través d'accions de coaching o mentoring, i només el 10% restant, en formació (cursos, vídeos, lectures, podcasts, etc.).

Mònica Buqueras, cap de Desenvolupament i Gestió de Talent, va presentar l'experiència de l'Hospital General de Granollers, on han construït una matriu de talent, en la qual situen els professionals en funció del rendiment i potencial, que facilita un diagnòstic ràpid de l'estat del talent dins l'organització. Per part de l'Institut Català de la Salut (ICS), Carles de la Fuente, responsable de l'Àrea de Desenvolupament, va presentar una altra experiència innovadora: un simulador online per millorar la pràctica d'entrevistes. Aquest simulador permet reproduir de la forma més real possible l'entrevista i entrenar-se per millorar-la.

En una última intervenció, Òscar Dalmau, gerent d'Unió Consorci Formació (UCf), va identificar tres característiques de les accions formatives: centrades en el contingut, en les competències i en el canvi. En aquest sentit, Dalmau va parlar de l'oferta en formació d'UCf, amb diferents cursos i recursos per "descobrir i preparar" els professionals.