Actualitat >

Notícies

Disponible el document resum del webinar 'La certificació BPS i la subespecialització en farmàcia hospitalària a Espanya'

El Consorci de Salut i Social del Catalunya (CSC) ha publicat un document resum del webinar 'La certificació BPS i la subespecialització en farmàcia hospitalària a Espanya', organitzat el passat 7 de juliol per l'Àrea de Farmàcia i Medicament. El document està disponible en tres idiomes (català, castellà i anglès) i recull els temes tractats en aquest debat en línia, que va reunir els principals representants de Board of Pharmacy Specialties (BPS) -l'agència estatunidenca que concedeix aquesta acreditació des que fou creada en 1976-, farmacèutics d'hospital i altres experts en certificació. L'objectiu de la trobada va ser conèixer els inicis de la certificació BPS, analitzar la seva evolució a escala nacional i internacional i abordar-ne les perspectives de futur.

La certificació BPS està considerada l'estàndard més apreciat per reconèixer la qualificació i les capacitats d'un farmacèutic dins d'una àrea d'especialitat de la farmàcia. Actualment, hi ha 54.000 professionals certificats al món, un 10% dels quals és fora dels Estats Units. A Espanya, hi ha 364 farmacèutics certificats, la majoria amb la certificació BPS en oncologia.

La jornada es va estructurar en dos eixos temàtics. El primer va tractar el paper de la certificació com a element impulsor de l'especialització en farmàcia hospitalària, mentre que el segon es va centrar en la certificació Board Certified Oncology Pharmacist, la subespecialitat que avui dia registra un major nombre de professionals espanyols acreditats. Jordi Nicolás, vicepresident de la Societat Espanyola de Farmàcia Hospitalària i cap de Servei de l'Hospital Universitari Mútua de Terrassa, i Josep Maria Guiu, director de l'Àrea de Farmàcia i del Medicament del CSC i vicepresident per Europa de la Secció de Farmàcia Hospitalària de la Federació Internacional de Farmàcia, van ser els encarregats d'introduir els continguts i de moderar els ponents durant el primer dels blocs del debat.