Actualitat >

Notícies

El CSC intervé a la VIII ECPD Regional Conference On Health Economics, a Croàcia

El director d'Innovació i Partenariat del Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC), Antoni Gilabert, va participar, el passat 14 d'octubre, en la VIII ECPD Regional Conference On Health Economics with the main topic allocation, a Pula (Croàcia). El European Center for Peace and Development de la Universitat per la Pau de les Nacions Unides (ECPD) és una organització internacional d'educació i recerca del sistema acadèmic de les Nacions Unides.

En la seva intervenció Com facilitar l'adopció de la innovació, el director d'Innovació i Partenariat dels CSC va afirmar que "cal innovar en com incorporem la innovació". Gilabert va apuntar que per aconseguir que la innovació formi part de les organitzacions d'una manera més fluida és necessari que "s'estableixi una estratègia d'innovació, s'incorpori la innovació dins dels processos de contractació i es desenvolupin noves eines que facin més senzilla l'adopció de mesures innovadores". Tot plegat, tal com va plantejar Gilabert, en un context en què innovació i sostenibilitat econòmica poden ser un tàndem difícil d'equilibrar en alguns casos.

Durant la trobada, Antoni Gilabert també va ser nomenat professor visitant de la universitat, una figura amb funcions similars a les de professor associat, per l'ECPD.

La presència del CSC al congrés de l'ECPD forma part del conveni de col·laboració entre les dues entitats. Aquest acord ha permès compartir coneixement sobre la gestió sanitària en diverses ocasions. Tal va ser el cas del I Fòrum de Salut i Benestar Social, organitzat el març de 2019, pel CSC i l'ECPD  i la Universidad Castilla-La Mancha. En el marc els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), aquest Fòrum va abordar com afecten la salut i el benestar socials diversos ODS.  La trobada va reunir tots els consellers de Salut des de la reconstitució de la Generalitat, representants del CSC i el president l'ECPD, Federico Mayor Zaragoza, a l'Hospital de Sant Pau.

Enllaços relacionats