Actualitat >

Notícies

Publiquem el document resum de la VIII Jornada d’Innovació en Atenció Primària

El Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC), juntament amb La Unió, ha publicat el document de resum de la VIII Jornada d'Innovació en Atenció Primària, que va tenir lloc el passat juny sota el títol Canvis organitzatius per millor el model d'atenció a les persones. Es tracta d'un recull de les conclusions i les trenta-quatre experiències demostratives que es van aportar a la trobada, en la qual van participar més de 300 professionals.

La jornada, que es va celebrar al Paranimf de la Facultat de Medicina de l'Hospital Clínic, va tenir com a objectiu compartir experiències innovadores per afrontar els reptes del sistema de salut desenvolupats recentment a la xarxa d'atenció primària comunitària concertada i, tal com s'explica al document, va reflectir "com la innovació s'incorpora en la pràctica diària de les organitzacions per donar respostes als nous reptes".

El document, de 36 pàgines, recull trentena-quatre iniciatives de diferents entitats que han incorporat mesures d'innovació en els àmbits de la cura de la ciutadana, l'experiència del pacient, la gestió de les persones i la cura dels professionals, així com l'autonomia de la gestió dels equips. Tal com s'exposa a la memòria, "s'ha volgut fer palès el compromís ferm de les entitats concertades amb un sistema de salut capaç de fer front als reptes de futur, tot incorporant elements d'innovació que han de donar resposta a les necessitats de les persones i de les comunitats de professionals des dels diferents territoris".

El document s'ha fet arribar al Departament de Salut, a la Direcció General de Planificació en Recerca i Salut, a la Comissió APiC (CSC-La Unió), a la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària (CAMFIC) i a l'Associació d'Infermeria Familiar i Comunitària de Catalunya (AIFICC).