Actualitat >

Notícies

Participem en l'informe 'Vulnerabilities of the global supply chains of medicines', de la Comissió Europea

La Comissió Europea ha publicat l'informe Vulnerabilities of the global supply chains of medicines. Structured Dialogue on the security of medicines supply, que ha comptat amb la participació del Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC). Aquest document resumeix la tasca d'un grup de treball, organitzat per la CE, format pels principals agents involucrats en la cadena de subministrament de medicaments, alhora que presenta una proposta sobre la metodologia per identificar els medicaments crítics en l'àmbit europeu.

Josep Maria Guiu, director de l'àrea de Farmàcia i del Medicament del CSC, és un dels participants d'aquest grup de treball, en el marc de la representació de la European Health Public Procurement Alliance (EHPPA), de la qual la nostra institució és membre.

La Comissió Europea continuarà la seva reflexió sobre aquest tema, en el context de la pròxima reforma de la legislació farmacèutica. L'objectiu és desenvolupar accions per garantir la continuïtat i seguretat en l'aprovisionament de medicaments dins de la Unió Europea, especialment per a aquells medicaments que poden ser considerats crítics per al sector salut.