Actualitat >

Notícies

Primera trobada del CSC amb els nous responsables de Salut

El president del Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC), Manel Ferré, i el director general, José Augusto García Navarro, s'han reunit avui amb el conseller de Salut, Manel Balcells; la secretària general del Departament, Mercè Salvat, i el director del CatSalut, Ramon Canal.

Durant la reunió, que ha representat la primera trobada institucional des de la constitució del nou Govern, el CSC ha traslladat als responsables de Salut les dificultats que estan travessant les organitzacions associades i han prioritzat els diferents reptes en l'àmbit laboral, organitzatiu i de finançament que afronta el sector.

S'han assenyalat els reptes del sector, com ara la viabilitat econòmica de les organitzacions sanitàries en l'actual etapa postpandèmia, i els reptes del model assistencial a curt i mitjà termini, tant en atenció primària i comunitària, atenció intermèdia, atenció especialitzada, i atenció a la salut mental i les addiccions. Des del CSC, també s'ha apuntat la necessitat d'avançar, de manera decidida, en la integració social i sanitària.

Pel que fa a l'àmbit laboral, el president i el director general del Consorci han posat èmfasi en la necessitat que un millor finançament permeti una millora de les condicions dels professionals, en el marc de la negociació col·lectiva. En aquest sentit, també s'ha assenyalat la necessitat d'harmonitzar les condicions laborals al sistema sanitari públic i de prendre mesures per fer front a la manca de professionals.

Des del CSC, s'ha volgut aprofitar la trobada per manifestar la voluntat de col·laborar amb el Departament de Salut per impulsar conjuntament les transformacions necessàries que garanteixin la qualitat del servei en el context actual, així com la sostenibilitat del sistema sanitari.