Actualitat >

Notícies

Una nova sessió monogràfica CSC se centrarà en l'acreditació de l'àmbit hospitalari

El Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) organitza una nova sessió monogràfica amb l'objectiu d'aprofundir en el procés d'acreditació de l'àmbit hospitalari. La trobada, que tindrà lloc el pròxim 23 de novembre, a la seu del CSC i en format virtual, se centrarà en la nova versió del Manual d'acreditació de centres d'atenció hospitalària aguda a Catalunya. Aquest document unifica el Manual d'estàndards i el Manual de l'avaluador, publicats el gener de 2020, perquè els centres d'atenció hospitalària aguda a Catalunya i els seus avaluadors disposin d'una versió que els sigui més fàcil consultar i aplicar. La sessió s'organitza amb la finalitat de revisar el nou manual, fent èmfasi en els aspectes més rellevants, i obrir un espai de diàleg per resoldre les qüestions que es puguin plantejar.

El passat 25 de juliol, mitjançant la RESOLUCIÓ SLT/2403/2022 (DOGC núm. 8720 de 29 de juliol de 2022), es va declarar la vigència dels certificats d'acreditació dels centres d'atenció hospitalària aguda, fins a 30 de juny de 2023 i que el termini per a la presentació de la sol·licitud de la renovació del certificat d'acreditació és, per tant, de l'1 d'abril a 30 de juny de 2023 (ambdós inclosos).

A la sessió hi intervindran Maypi Ballesteros, coordinadora de Qualitat i Auditora interna del Consorci Sanitari de Terrassa, representant de CSC com a experta en el grup de treball d'acreditació del Departament de Salut; Glòria Oliva, cap del Servei de Promoció de la Qualitat i la Bioètica de la Direcció general d'Ordenació i Regulació Sanitària del Departament de Salut, i Georgina Pujals, cap de Secció d'Acreditació de Centres i Serveis Sanitaris de la Direcció general d'Ordenació i Regulació Sanitària del Departament de Salut.

Aquesta sessió, que serà en format presencial i també es podrà seguir de forma virtual, va dirigida a les Direccions Assistencials i als responsables de Qualitat, i altres professionals interessats, de les entitats associades al CSC.