Actualitat >

Notícies

Els resultats preliminars de l’EquityCancer-LA a Xile, en un seminari coorganitzat pel CSC

El pròxim 15 de novembre es presentaran els avenços i resultats preliminars del projecte internacional Millorant l'equitat en l'accés al diagnòstic precoç del càncer: una investigació operativa en diferents sistemes de salut a Amèrica Llatina, EquityCancer-LA, finançat per la Unió Europea i liderat pel Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC). L'estudi, en què participen institucions de set països, es presentarà en el marc del seminari Intervencions per a millorar l'accés al diagnòstic precoç del càncer en diferents contextos d'Amèrica Llatina i Europa, coorganitzat pel CSC a Santiago de Xile.

Les coordinadores generals del projecte EquityCancer-LA, María Luisa Vázquez i Ingrid Vargas, del Servei d'Estudis del CSC, proporcionaran la visió general del projecte. Per la seva part, les investigadores principals d'Amèrica Llatina, Pamela Eguiguren, de la Universitat de Xile; Amparo Mogollón, de la Universitat del Rosario, i Ana Lucía Torres, de la Pontifícia Universitat Catòlica de l'Equador, presentaran els resultats dels processos per a l'adaptació de les intervencions.

  

Aquest seminari, que tindrà lloc a la Casa Central, de la Universitat de Xile, a més a més de ser un espai per compartir experiències d'Europa i Xile, comptarà amb diversos ponents nacionals i internacionals que també presentaran els resultats preliminars en el procés d'adaptació d'altres intervencions. D'aquesta manera, Josep Maria Borràs, director del Pla d'Oncologia de Catalunya, i Signe Smith, de la Universitat de Copenhaguen, exposaran les experiències dels programes de diagnòstic ràpid de càncer i les implicacions per a les polítiques sanitàries, a Catalunya i Dinamarca. Així mateix, Isabel Abarca, de l'INCANCER de Xile, analitzarà l'experiència de les sessions clíniques virtuals conjuntes entre metges d'atenció primària i hospitalària al diagnòstic del càncer.

El seminari és obert a tothom i es podrà seguir a través d'aquest enllaç.