Actualitat >

Notícies

El cicle de debats #iNNovacióCSC se centra en els nous horitzons biomèdics de la teràpia gènica

El passat dimarts, 8 de novembre, es va celebrar la sessió del Cicle de debats CSC 2022 #iNNovacióCSC: Nous horitzons biomèdics: teràpia gènica, organitzada per l'Àrea d'Innovació i Partenariat del CSC. Francina Munell, metgessa especialista i investigadora de Neurologia Pediàtrica de la Unitat de Malalties Neuromusculars Pediàtriques del Campus Vall d'Hebron, va impartir la conferència principal de la jornada, que també va comptar amb un debat clínic gestor. La sessió va donar una visió general dels reptes en teràpia gènica i es van identificar les necessitats i les possibles solucions. 

Francina Munell va explicar que, en l'àmbit de la política sanitària, s'haurien de fomentar els programes de teràpia gènica, així com la formació de professionals per a la seva aplicació, i el desenvolupament de protocols. La ponent va destacar la importància de la prevenció abans de l'aparició dels símptomes, per exemple, amb els cribratges neonatals. A continuació, es van presentar les novetats terapèutiques en teràpia gènica.

La tercera part de la sessió va ser un debat clínic gestor en el qual vam comptar amb Daniel Natera de Benito, metge especialista i investigador del Departament de Neurologia Pediàtrica de l'Hospital Sant Joan de Déu; Manel Fontanet, farmacèutic especialista de la Gerència del Medicament del CatSalut; Josep Maria Guiu, farmacèutic especialista i director de l'Àrea de Farmàcia i del Medicament del CSC; Núria Mir, directora mèdica de Pfizer; i Rosa Farré, cap del Servei de Farmàcia de l'Hospital Sant Joan de Déu. Els participants van assenyalar que és necessari garantir l'equitat en l'accés, però també els bons criteris d'ús i la sostenibilitat del sistema.

Podeu accedir als vídeos resum de les sessions realitzades al Cicle de debats CSC 2022 #iNNovacióCSC aquí.