Actualitat >

Notícies

El CSC participa en una publicació sobre la telefarmàcia i l’atenció farmacèutica

La revista Farmacia Hospitalaria ha publicat, aquest novembre, l'article Telepharmacy and pharmaceutical care: A narrative  review by International Pharmaceutical Federation, del qual és coautor Josep Maria Guiu, director de l'Àrea de Farmàcia i del Medicament del Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC). En aquest treball, diferents experts de la Federació Internacional de Farmacèutica (FIP) han analitzat el potencial de la telefarmàcia en la prestació de l'atenció farmacèutica. Entre ells es troba Josep Maria Guiu, que és actualment vicepresident per a Europa de la Secció de Farmàcia Hospitalària de la FIP.   

La publicació descriu els resultats de l'expansió de la telefarmàcia i la salut digital, que apunten al paper dels farmacèutics en la millora de l'atenció sanitària col·laborativa i centrada en el pacient. L'article també considera que la tecnologia pot permetre maximitzar els beneficis clínics, humanístics i econòmics per als pacients i els sistemes sanitaris, i identifica la interoperabilitat com a factor clau per a la implementació dels serveis de telefarmàcia.

La importància de la telefarmàcia en la prestació de l'atenció farmacèutica ha crescut, especialment, des de la pandèmia per COVID-19, segons la revisió narrativa realitzada.