Actualitat >

Notícies

El director general del CSC, al documental ‘The Shot: vacunas para la historia’

El director general del Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) i president de la Sociedad Española de Geriatría y Gerontología, José Augusto García Navarro, és un dels experts que participen en el documental The Shot: vacunas para la historia, que es va estrenar el passat 14 de novembre. La pel·lícula fa un recorregut per les fites aconseguides per les vacunes al llarg de la història i com han contribuït a l'augment de l'esperança de vida. Prenent la de la COVID-19 com a darrera gran fita, el documental explica com els grans avenços científics i les vacunes han fet guanyar qualitat de vida a les persones.

The Shot compta amb el testimoni de personatges clau de l'àmbit de la investigació i les vacunes, com la Dra. Katalin Karikó, Premi Princesa d'Astúries 2021 per les seves investigacions en ARN missatger, tecnologia que s'ha aplicat en vacunes com la del coronavirus. Amb relació a l'aportació de la Dra. Karikó a la ciència, el Dr. García Navarro destaca que el mecanisme de l' ARN missatger és "una tecnologia tremendament senzilla, molt més barata que els mètodes tradicionals, i també rendible, cosa que permet aplicar-la a tots els països".

A banda dels testimonis del director general del CSC i la Dra. Karikó, el documental també compta amb la participació de Brian Deer, periodista i autor de The Doctor Who Fooled the World; Guy Eslick, científic i viròleg de la Universitat de Sidney; Àfrica González, catedràtica d'Immunologia del CINBIO; Maria Jesús Lamas, directora de l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris; Raúl Ortiz de Lejarazu, conseller científic del Centre Nacional de Grip de Valladolid; Jaime Pérez, president de l'Associació Espanyola de Vacunologia, i Paul Alexander, l'home amb un pulmó d'acer, advocat i supervivent de pòlio.

The Shot: vacunas para la historia està disponible a la plataforma Prime Video.