Actualitat >

Notícies

El llenguatge inclusiu en discapacitat intel·lectual i salut mental, eix de debat d'una nova jornada del cicle ‘Comunicació i Responsabilitat Social’

En el marc del cicle 'Comunicació i Responsabilitat Social', el Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) organitza, demà, una nova sessió sobre comunicació inclusiva, que se centrarà en els àmbits de la discapacitat intel·lectual i la salut mental. Comptarem amb la participació d'experts de Dincat i Obertament, així com amb una taula rodona amb testimonis, els quals ens donaran el seu punt de vista sobre el llenguatge inclusiu i compartiran la seva experiència als serveis sanitaris i socials.  

La jornada començarà amb les ponències de dos representants de Dincat, Romà Javierre, tècnic i responsable de l'Àrea d'Accessibilitat, i Laura Muntada, responsabel de Comunicació, i  el responsable de Salut Mental i Estigma a l'àmbit laboral d'Obertament, Carlos Alcoba, que ens orientaran sobre quina és la terminologia més adequada i la millor manera de comunicar amb relació a la discapacitat intel·lectual i la salut mental.

La segona part de la trobada serà una taula rodona que se centrarà a escoltar testimonis de persones amb discapacitat o problemes de salut mental que explicaran, en primera persona, com els afecta l'ús d'un llenguatge discriminatori i quin és el seu posicionament davant les recomanacions lingüístiques presentades. També compartiran la seva experiència pel que fa al tracte rebut per part de serveis sanitaris i socials.

El debat serà moderat per Johanna Cáceres, directora de Comunicació i Responsabilitat Social Corporativa del Consorci Sanitari del Maresme.

La jornada se celebrarà a la seu del CSC i es requereix inscripció prèvia. Tot i que es realitzarà en format presencial, es facilitarà un enllaç per seguir-la en línia a aquelles persones que no s'hi puguin desplaçar presencialment.