Actualitat >

Notícies

Iniciem les activitats d'un projecte per dissenyar una Central de Serveis Mèdics de Suport al Perú

L'Àrea de Consultoria del Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) va iniciar les activitats del projecte 'Diseño del Modelo Integral de Operaciones y Prestación de la Central de Servicios Médicos de Apoyo en Lima Metropolitana, distrito de Comas, provincia de Lima', adjudicat per MINSA-PCRIS/BID Perú. El projecte, que té com a finalitat dissenyar una Central de Serveis Mèdics de Suport (SMA) amb els serveis d'Hemoteràpia i Banc de Sang, Patologia Clínica, Anatomia Patològica, Diagnòstic per Imatges i Atenció Prehospitalària), es va iniciar amb un taller a Lima el 14 i 15 de novembre passat, convocat pel Programa de Creació de Xarxes Integrades de Salut (PCRIS). La trobada va comptar amb la intervenció de José Augusto García Navarro, director general del CSC, i Maite Pavón, directora executiva de l'Àrea de Consultoria del CSC.

L'equip internacional de l'Àrea de consultoria també estava formada per Josep Aumatell, Mireia Canal, Xavier Jiménez, Francesc José María, Josep Maria Marín, Laura Medina, Marianela Landau i Mariana Rovira, els quals es van desplaçar a Lima per participar en l'esdeveniment.

La trobada també va comptar amb la participació de l'especialista en salut del Banc Interamericà de Desenvolupament (BID), Rita Sorio; el coordinador general del PCRIS, Roberto Loayza Ticlla, el coordinador del Component 4, Guillem fredes i l'assessor del Component 4, Luis Fernando Llanos, entre altres funcionaris i autoritats del país llatinoamericà.