Actualitat >

Notícies

Participem en les V Jornades especialitzades en contractació pública i responsabilitat extraterritorial

El Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) ha participat en les V Jornades especialitzades en contractació pública i responsabilitat extraterritorial, organitzat pel Grup de compra pública socialment responsable, els dies 16 i 17 de novembre. La directora del Servei Agregat de Contractacions Administratives (SACAC), Paula Hors, va intervenir en la taula rodona "Compra pública socialment responsable en l'àmbit sanitari", on es va fer balanç de la gestió estratègica d'aquest Grup de compra pública, del qual el CSC forma part.

Paula Hors va explicar que el Grup de compra pública responsable del sector salut ha treballat en aspectes com els riscos i oportunitats d'una cadena de subministrament sostenible; els segells, certificacions i normatives; la compra responsable de guants i mascaretes, i els serveis d'alimentació. "Posem la qualitat en la mateixa línia o en un estatus superior al preu. A més a més, fem la valoració tenint en compte tota la cadena de subministrament", va afirmar Hors. "A partir dels segells i certificacions, obtenim informació sobre la transparència i les bones pràctiques", va afegir.



Pel que fa als reptes de futur del Grup de compra pública responsable del sector salut, la directora del SACAC va destacar que són necessaris els espais d'intercanvi d'experiències, que cal disposar d'eines i exemples pràctics, així com poder intercanviar coneixement amb les empreses del sector i incorporar avenços en les licitacions.



Les jornades, que enguany han volgut reforçar la internacionalització de les jornades i el retorn a la presencialitat, han tingut com a títol "L'impuls d'un model de compra pública basat en la protecció dels drets humans".