Actualitat >

Notícies

Assistim a la primera compareixença del conseller Balcells a la Comissió de Salut

El Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) va assistir, el passat 17 de novembre, a la primera Comissió de Salut del Parlament amb Manel Balcells com a conseller de Salut. En la seva primera compareixença, el conseller Balcells va destacar els cinc grans reptes del sistema sanitari, que impliquen abordar les desigualtats; captar i retenir professionals; garantir el finançament; millorar l'accessibilitat i, finalment, apoderar les persones.

Pel que fa al finançament, el titular de Salut va afirmar que "el sistema sanitari català està infrafinançat i hem de treballar perquè això no passi" i va avançar que el Govern vol consolidar 1.000 milions d'euros addicionals als pressupostos de la Generalitat del 2023 respecte del 2022, en un exercici per afermar amb "fons propis" els recursos extraordinaris vinculats a la pandèmia de la COVID-19.

Durant la seva intervenció, Balcells també va desgranar els sis grans àmbits prioritaris del seu Departament: l'atenció primària; els professionals, la recerca i la innovació, l'atenció integral social i sanitària; la salut mental, i la salut pública.

En aquest sentit i pel que fa a la innovació, el conseller va anunciar que, en els pròxims tres anys, Salut disposarà de 802 milions d'euros addicionals en el pressupost provinents dels fons europeus Next Generation per a projectes finalistes de transformació del sistema. El titular de Salut va explicar que "el nou model està encaminat a transformar el sistema, equilibrant a tot el territori la disponibilitat de professional i tecnologies, garantint un nivell de qualitat assistencial i aprofitant al màxim els recursos sostenibles."