Actualitat >

Notícies

Participem al monogràfic 'Health and health care for migrants and refugees', del European Journal of Public Health

El Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) ha col·laborat en l'elaboració del número monogràfic "Health and health care for migrants and refugees", que acaba de publicar el European Journal of Public Health. Aquesta e-collection ha estat preparada per iniciativa de l'European Public Health Association (EUPHA) en col·laboració amb la Societat Txeca de Medicina Social i Gestió de Serveis de Salut per donar suport a la presidència txeca de la Unió Europea. María Luisa Vázquez, directora del Servei d'Estudis (SEPPS), qui també és vicepresidenta de la Migrants and Ethnic Minorities Health Section de l'EUPHA, ha contribuït a l'editorial que resumeix l'evidència per a la formulació de polítiques per a l'atenció als refugiats ucraïnesos.

La Societat Txeca va decidir centrar el monogràfic en la pregunta "Què s'ha de saber per a l'atenció en salut de les persones refugiades ucraïneses?". A partir d'aquesta qüestió, es presenta una selecció de publicacions que resumeix evidències rellevants que serveixen per donar suport a la presa de decisions sobre la gestió de la crisi de refugiats i la Ucraïna de la postguerra, una de les línies prioritàries de la presidència txeca.

La guerra d'Ucraïna ha provocat una crisi migratòria en què milers de persones procedents de l'exrepública russa han demanat asil a l'Europa oriental. Ara, aquests països han de donar resposta al repte d'una gran afluència de refugiats ucraïnesos, inclosa la responsabilitat de tenir cura de les seves necessitats de salut.

El document  serà utilitzat en el context de la pròxima reunió d'experts en vacunació en Praga, la setmana pròxima.

La col·lecció es pot consultar aquí.