Actualitat >

Notícies

Ens sumem al manifest ‘Zero estigma, zero VIH’, amb motiu del Dia Mundial de la Sida

Amb motiu del Dia Mundial de la Sida, que es commemora el dia 1 de desembre, el Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) es va sumar, un any més, al manifest promogut pel Programa de Prevenció, Control i Atenció al VIH, les ITS i les Hepatitis Víriques (PCAVIHV) de l'Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT).

El manifest, al qual es van adherir més de 130 entitats públiques i privades, vol fomentar la conscienciació de la societat i implicar-la en la resposta al VIH, així com sensibilitzar la població i reforçar la importància del treball conjunt per fer front a aquesta malaltia. Les entitats adherides tenen el compromís laboral i professional de fomentar i mantenir el respecte i la no discriminació de les persones que viuen amb el VIH/sida.

Fa més de quaranta anys que es van diagnosticar els primers casos d'una pandèmia que ha provocat fins ara la infecció de 84 milions de persones arreu del món. A Catalunya, actualment hi ha prop de 33.000 persones que viuen amb el VIH.

El manifest 'Zero estigma, zero VIH' posa en relleu que "ens cal avançar cap a la construcció d'una societat més igualitària, inclusiva, justa i respectuosa amb els drets humans perquè el foment del respecte a la diversitat i d'una educació integral ens conduirà al futur que tots i totes desitgem, un futur sense VIH". "Aprofitem el dia d'avui per reflexionar-hi i reivindicar un esforç conjunt perquè el lema 'Zero estigma, zero VIH' sigui una realitat", conclou el text.

Enllaços relacionats