Actualitat >

Notícies

Analitzem com afecta el nou reglament de productes sanitaris a les entitats del sector

El Servei Agregat de Contractacions Administratives (SACAC) del Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC), que actua com a central de compres del sector sanitari concertat, va celebrar la jornada Implicacions del nou reglament de productes sanitaris. L'objectiu de la trobada, que va reunir diversos perfils experts del sector, va ser analitzar com afecta el nou reglament a les entitats de l'àmbit de la salut, amb relació a aspectes vinculats a la classificació de productes i la logística.

A la primera part de la sessió, que va ser moderada per Paula Hors, directora del SACAC, es va abordar la implicació de la nova normativa en la classificació de productes i com s'ha de traslladar als plecs de les licitacions tramitades. En aquesta part, la primera intervenció va ser la de María Álvarez, directora tècnica de Fenin, amb la ponència "Reglament de productes sanitaris (MDR). Situació actual". Álvarez va afirmar que el nou marc regulador dels productes sanitaris té com a objectiu ser "adequat, sòlid, transparent i sostenible per aconseguir que aquests productes siguin segurs, eficaços i innovadors." Álvarez també va apuntar que el nou marc regulador pels productes en la Unió Europea "assegura un nivell elevat de protecció de la salut pública i de la seguretat dels pacients."

Seguidament, va intervenir Xavier Canals-Riera, director tècnic de Tecno-med Ingenieros, amb la seva ponència "Aspectes pràctics en la classificació de productes sanitaris". Canals-Riera va explicar que "la classificació es realitza segons finalitat i riscos inherents. Els requisits depenen d'aquesta classificació i la revisió també l'ha de fer importador i distribuïdor".

La segona part de la jornada, moderada per Ferran Cinca, coordinador de Compres i Logística del CSC, es va centrar en el vessant logístic i es van compartir experiències i coneixement sobre l'estat actual de la serialització i agregació de medicaments. La primera intervenció va anar a càrrec de Manel Martínez, responsable d'Estàndards i Tecnologia d'AECOC, amb la ponència "Serialització i agregació de medicaments en farmàcia hospitalària". Martínez, que va contextualitzar posant com a exemple diversos casos pràctics, va indicar que "amb el sistema EDI, cerquem la traçabilitat i la seguretat del pacient i, si a més reduïm costos, millor".

Per acabar, i també centrant la seva intervenció en l'explicació d'un cas pràctic, hi va participar Unai Atristain, director de Divisó Clínica de Cardiva, amb la ponència "Gestió d'estocs. Últimes tendències en la identificació per radiofreqüència." Atistrain, que va posar en comú l'experiència de la seva empresa en la gestió dels estocs i com han pogut optimitzar-ne l'ús, va apuntar que, a la seva empresa, utilitzen les TIC "no només per vendre un producte, sinó per vendre un servei. La nostra és una solució en concordança amb els temps tecnològics que vivim". Atristain va apuntar que el següent repte serà la gestió de totes les dades que recopilen per poder oferir noves solucions que encara optimitzin més els resultats.

Podeu veure el vídeo de la jornada aquí.

Enllaços relacionats