Actualitat >

Notícies

Ens reunim amb Glòria Jodar, nova degana del Col·legi d’Infermeres de Catalunya

Representants del Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) es van reunir, el passat dijous 15 de desembre, amb la nova degana del Col·legi d'Infermeres de Catalunya, Glòria Jodar. La trobada va comptar amb la participació, per part del CSC, de Manel Ferré, president de l'entitat; José Augusto García Navarro, director general; Pilar Rol, directora executiva de CAPSS, i de Palmira Borràs, directora executiva de l'Àrea associativa. Jodar els va traslladar la situació de la professió infermera a Catalunya i diverses propostes de treball, amb l'objectiu d'establir sinergies amb el CSC per solucionar una situació que va definir com a "insostenible".

La nova degana va reafirmar el compromís de les infermeres en les prioritats i objectius del Pla de Salut de Catalunya, entenent que les cures professionals a la població són un dret individual i social, i que les infermeres hi donen una resposta biopsicosocial, tant en el vessant d'atenció als problemes de salut com en la promoció de la salut, mitjançant l'autocura i fomentant la responsabilitat sobre la salut personal. Des de CSC es va traslladar, també, el compromís de treballar conjuntament per tal que la infermera es desenvolupi professionalment i assoleixi el rol que li correspon per avançar en una millor salut poblacional des de la comunitat.

La degana Jodar va proposar les línies estratègiques de treball, entre les quals destaca un lideratge i compromís tant clínic com de gestió, per facilitar que les infermeres estiguin presents als àmbits executius i que puguin accedir a càrrecs de comandament; dotacions professionals per mantenir la qualitat assistencial a la societat o incrementar el nombre de places al Grau d'Infermeria per acollir estudiants en els diferents territoris i proveïdors de serveis. Glòria Jodar també va avançar que treballarien per maximitzar el talent i la innovació dels serveis infermers, atès que el sistema de salut disposa de professionals amb un alt grau de preparació i cal desplegar al màxim aquest potencial i eliminar les barreres que l'obstaculitzen.