Actualitat >

Notícies

Aconseguim un preacord per al III Conveni laboral de la sanitat concertada

El Consorci Associació Patronal Sanitària i Social (CAPSS) i les altres patronals i sindicats de la xarxa sanitària pública van assolir, el passat 23 de desembre, un preacord que permetrà signar el tercer conveni laboral de la sanitat concertada SISCAT per al període 2021-2024. Els signants van anunciar públicament el Preacord amb el conseller Manel Balcells, qui va informar sobre una injecció de 460 M€ suplementaris per part del Departament de Salut durant el 2023 per facilitar els increments retributius pactats. Aquest conveni afecta més de 60.000 treballadors dels hospitals d'aguts, dels centres d'atenció primària, dels centres sociosanitaris i dels centres de salut mental de tot Catalunya.

El director general del CSC, José Augusto García Navarro, va mostrar la seva satisfacció "per haver arribat a un preacord en un moment clau en la sanitat catalana, on comptem amb professionals que ho han donat tot per mantenir el sistema de salut". El doctor García Navarro va descatar l'alineament amb del Departament de Salut i la resta d'agent socials durant el procés de negociació del Preacord, una fita que es va aconseguir perquè "ens hem centrat a cuidar la salut dels ciutadans i a complir amb les expectatives laborals i salarials que reclamaven els professionals".

Els principals punts del preacord són els increments de les taules salarials, la desvinculació del cobrament de la retribució variable en funció dels objectius (DPO) de l'equilibri pressupostari i financer de les entitats a partir de l'1 de gener de 2023, la millora de la retribució per objectius i de les guàrdies dels metges i metgesses i l'equiparació salarial de les infermeres i resta de professionals del grup 2.2 amb la retribució del personal titulat grau superior del grup 4. El preacord també fa referència al règim d'especial dedicació voluntària de les infermeres; a millores en el reconeixement professional del sistema, així com a millores en l'àmbit de la salut laboral, igualtat i conciliació laboral.

Tots els signants de Preacord es comprometen a formalitzar els compromisos econòmics assolits en el Preacord un cop siguin aprovades anualment, per part del CatSalut, les tarifes o els mecanismes corresponents que permeten l'aplicació dels aspectes retributius a què fa referència l'escenari econòmic global que es va aprovar pel Consell de Direcció del CatSalut el 28 de desembre de 2022. Així que es publiquin les tarifes o altres mecanismes, la Comissió Paritària del III Conveni del SISCAT procedirà a la confecció de les taules salarials anuals, indicant la data màxima d'aplicació.