Actualitat >

Notícies

Denunciem que l’increment de les tarifes del 4% en l’atenció a la gent gran és insuficient

El Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC), juntament amb les altres patronals i entitats del sector de l'atenció a la gent gran i en situació de dependència, vam assistir ahir al Parlament de Catalunya per denunciar que l'increment d'un 4% de les tarifes públiques previst als nous pressupostos de la Generalitat és insuficient. Ho vam fer després de la compareixença del conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, amb qui tindrem l'oportunitat de reunir-nos el pròxim 15 de febrer, per demanar un millor finançament per a un sector que es troba al límit.

Durant la seva intervenció, Campuzano va anunciar un increment del 13,1% dels pressupostos de Drets Socials, fet que permetrà, segons el conseller, reduir a la meitat les llistes d'espera en dependència. Les entitats que representem el sector celebrem aquesta millora, però considerem que la partida de 80 milions d'euros destinada a l'augment de les tarifes dels serveis, que es preveu que sigui del 4%, amb el compromís del 5% per al 2024, és insuficient. Estimem que un increment per sota del 7% no permet cobrir els sobrecostos que estan patint els centres, a conseqüència de la crisi energètica i la inflació, ni millorar les condicions laborals dels professionals que hi treballen.

Les patronals del sector de l'atenció a la gent gran ja vam emetre, el passat 26 de gener, un comunicat conjunt adreçat als mitjans de comunicació, en què reivindicàvem, de cara als pressupostos que s'estaven negociant, un finançament just i adequat, que garantís la sostenibilitat de les empreses i entitats que treballen amb un dels col·lectius més vulnerables. A més d'aquest comunicat, les mateixes patronals, junt amb altres entitats del tercer sector, vam sol·licitar, per carta, reunir-nos urgentment amb el conseller Campuzano per abordar aquesta qüestió. Com a resposta a aquesta petició, se'ns ha convocat a una reunió el pròxim 15 de febrer.