Actualitat >

Notícies

Publiquem un article sobre la compra sostenible de medicaments

La revista Circular farmacèutica ha publicat l'article Incorporació de criteris mediambientals i de sostenibilitat en els procediments de compra de medicaments, en què professionals del Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) exposen diferents iniciatives i opcions per incorporar criteris de sostenibilitat en els processos de compra pública sanitària. L'article es pot consultar en aquest enllaç.

Els autors de l'article són Josep Maria Guiu, director de l'Àrea de Farmàcia i del Medicament; Virginia García, coordinadora de l'Àrea de Farmàcia; Itziar Aldalur, farmacèutica, i Paula Hors, directora del Servei Agregat de Contractacions Administratives. En aquesta nova publicació, aborden els aspectes legals de la compra sostenible, les diferents tendències actuals i les propostes existents per incorporar criteris de sostenibilitat dels medicaments.

Una altra de les temàtiques de l'article és com el valor i els beneficis de la sostenibilitat també poden ser abordats per una organització de compra conjunta, com és el cas del CSC. En aquest sentit, les organitzacions de compra conjunta tenen un paper rellevant en la defensa de la compra sostenible, especialment en el fet d'aglutinar volum de compra i, per tant, tenen capacitat d'influir en els proveïdors i el mercat.  Les organitzacions de compra també poden desenvolupar el marc d'un programa de compra sostenible, identificant oportunitats de compra d'alt impacte, fent recomanacions sobre els criteris i donant suport a les decisions de compra als hospitals i centres sanitaris.

El CSC, com a organització altament compromesa amb la sostenibilitat, la té integrada com a objectiu estratègic i treballa en la implementació d'accions enfocades al compliment de l'Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible.