Actualitat >

Notícies

La Societat Catalana de Mediació en Salut, Medalla Josep Trueta al mèrit sanitari

La Societat Catalana de Mediació en Salut (SCMS) ha rebut la Medalla Josep Trueta al mèrit sanitari, en forma de placa i en una cerimònia que ha tingut lloc avui, 22 de febrer, al Palau de la Generalitat. El guardó ha estat recollit per l'advocat Carles García Roqueta, president de l'SCMS en representació del Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC), de mans del president de l'executiu català, Pere Aragonès, i el conseller de Salut, Manel Balcells. L'acte també ha comptat amb l'assistència del president del CSC, Manel Ferré.

La Societat Catalana de Mediació en Salut és una entitat integrada que promou la resolució alternativa de conflictes en l'àmbit de la salut. Agrupa més de quaranta organitzacions entre col·legis professionals, associacions empresarials, associacions de pacients, l'Institut Català de la Salut, i altres institucions vinculades amb el món sanitari. El CSC en va ser una de les entitats impulsores i, actualment, a més de la presidència, n'ostenta la presdiència d'honor, que recau en Francesc José Maria, assessor laboral de CAPSS.

Aquest any, la Societat Catalana de Mediació en Salut commemora el seu desè aniversari. Durant aquesta dècada, l'SCMS ha treballat pel diàleg i la pau en el sistema de salut català, amb activitats formatives i de divulgació de la mediació, el disseny de sistemes alternatius de resolució de conflictes en les organitzacions sanitàries i les intervencions mediadores. D'altra banda, també ha format un equip de mediadors que s'han especialitzat en el camp de la salut i aporten un valor afegit a l'activitat mediadora.

La distinció de la Medalla i Placa Josep Trueta al mèrit sanitari es va crear amb l'objectiu que la Generalitat, a proposta del Departament de Salut, pugui honorar les persones i les entitats que hagin destacat de manera significativa pels serveis prestats en ordre al progrés i la millora de la sanitat.

[Fotografies de Jordi Bedmar]