Actualitat >

Notícies

Visitem el Barcelona Supercomputing Center

L'Àrea d'Innovació i Partenariat del Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) va organitzar ahir, 21 de febrer, una visita al Barcelona Supercomputing Center-Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS), en el marc d'iNexesCSC. A la visita va acudir una delegació formada per professionals de Badalona Serveis Assistencials (BSA), l'Hospital del Mar, l'Institut Català d'Oncologia (ICO), l'Hospital d'Olot i la Garrotxa, l'Institut de Diagnòstic per la Imatge (IDI), el Laboratori de Referència de Catalunya (LRC), l'Hospital Parc Taulí i el CSC.

Els assistents van tenir l'oportunitat de visitar les instal·lacions del BSC-CNS i conèixer de prop tant els objectius com el funcionament d'aquest equipament clau per a la ciutat i la ciència. El BSC-CNS és el centre nacional de supercomputació a Espanya. Està especialitzat en computació d'altes prestacions (HPC) i és des d'on es gestiona el MareNostrum, un dels supercomputadors més potents d'Europa, ubicat a la capella de la Torre Girona.

El director del Departament de Ciències de la Vida, Alfonso Valencia, va oferir una breu conferència en què va fer un recorregut per la història del BSC-CNS, els usos que actualment té la supercomputació en el món de la salut i sobre quines funcionalitats pot tenir en un futur.

Un cop acabada la xerrada, el grup va poder visitar les instal·lacions, on va tenir l'oportunitat de veure el supercomputador Mare Nostrum 4, així com la construcció i instal·lació del Mare Nostrum 5.