Actualitat >

Notícies

Ens reunim amb Drets Socials per abordar l’increment de les tarifes

El Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) i les altres patronals del sector de l'atenció a la gent gran i en situació de dependència ens vam reunir el passat 20 de febrer amb el Departament de Drets Socials per abordar l'increment de tarifes públiques contemplat als nous pressupostos de la Generalitat, que considerem insuficient. Tal com van exposar els representants de les associacions empresarials, l'augment del 4% previst no permet cobrir els sobrecostos que estan patint els centres, a causa de la crisi energètica i la inflació, ni millorar les condicions retributives dels professionals que hi treballen.

Per part de Drets Socials, van assistir a la reunió Oriol Amorós, secretari general de Drets Socials; Lluís Torrens, secretari d'Afers Socials i Famílies i Carles Manel Macian, director de Serveis del Departament. Representant el CSC, José Augusto García Navarro, director general, i Victòria Coll, directora de l'Àrea d'Envelliment i Benestar, van tenir l'oportunitat d'exposar la situació en què es troben les entitats associades.

Es va assenyalar que, juntament amb l'augment de costos de subministraments (principalment en electricitat i gas), hi ha hagut un important increment de la despesa vinculada als serveis de proveïdors, com són els de restauració. S'ha de tenir en compte, a més, que el conveni GERCAT preveu, per aquest any, un increment de les retribucions del 3% i que molts centres hauran de millorar les condicions laborals per fidelitzar els equips en un sector que pateix la fuga de professionals cap al sector sanitari.

Amb tot això, les patronals conclouen que és necessari un increment d'almenys el 7% per mantenir una atenció de qualitat i van recordar als representants de Drets Socials que el de l'atenció a la gent gran i a persones en situació de dependència és un sector històricament infrafinançat. Per part del Departament, es va demanar a les associacions empresarials un informe detallat sobre l'increment de les despeses als centres i els assistents van acordar reunir-se novament per tornar a tractar la qüestió de les tarifes.