Actualitat >

Notícies

Assistim a una sessió per donar impuls a la Carta del voluntariat en l'àmbit de la salut

El Grup de coordinadores de voluntariat del Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) ha participat en la primera sessió organitzada per la Secretaria d'Atenció Sanitària i Participació del Departament de Salut. L'objectiu de la trobada ha estat establir les bases per impulsar la Carta del voluntariat en l'àmbit de la salut de l'any 2019, amb la posada en marxa d'un pla d'acció que defineixi actuacions concretes dins del sector.

A la reunió hi han assistit una seixentena de representants de diverses entitats de l'àmbit de la salut, entre les que destaquen representants de l'Hospital Clínic, el Consorci de Terrassa, l'Hospital Sant Joan de Déu d'Esplugues de Llobregat, la Corporació Sanitària Parc Taulí, el Consorci Sanitari del Penedès i el Garraf, la Corporació de Salut del Maresme i de la Selva, el Parc Salut Mar, el Consorci Sanitari del Maresme i l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, tots membres del Grup de coordinadores del CSC.

Des del Consorci, el 2021 es va crear el Grup de coordinadores de voluntariat del CSC, liderat per la responsable de Responsabilitat Social, Marta Moles, i per Rosalia Serra, coordinadora tècnica de l'Àrea Associativa.

La Carta del voluntariat en l'àmbit de la salut (2019) és un document elaborat pel Departament de Salut, en col·laboració amb les diferents institucions de l'entorn de la salut, que revisa el paper i la dimensió de la figura del voluntari en el sector sanitari, en reconeixement de la seva tasca i d'acord amb l'evolució del model actual. La Carta és una eina que pretén contribuir al canvi de paradigma en el sistema sanitari, avançar cap a un model centrat en la persona, amb una ciutadania més apoderada, informada i exigent que demana més participació.