L'impacte i els reptes de les addiccions comportamentals, a la Trobada de Salut Pública de demà
Sota el títol "Impacte i reptes de les addiccions comportamentals al nostre entorn. Una perspectiva de salut pública", demà tindrà lloc una nova Trobada de Salut Pública. Josep Maria Pons, responsable de Relacions Institucionals i Programes de l'Agència de Salut Pública de Catalunya, serà el moderador de la sessió, que comptarà amb la participació de Joan Colom, subdirector general de Drogodependències de l'Agència de Salut Pública de Catalunya; Elisardo Becoña, catedràtic de la Universidad de Santiago de Compostela, i Catrina Clotas, tècnica en Salut Pública al Servei d'Atenció i Prevenció a les Drogodependències de l'Agència de Salut Pública de Barcelona.
Joan Colom hi intervindrà amb la ponència "Impacte i abordatge de les addiccions comportamentals a Catalunya", en què aportarà informació disponible sobre la situació sobre les addiccions comportamentals a Catalunya i abordarà la resposta de polítiques tant preventives com assistencials en què s'està treballant. Seguidament, Elisardo Becoña hi participarà amb "Prevenció ambiental en addiccions comportamentals", on exposarà en què consisteix la prevenció ambiental i les mesures que s'han implantat amb un bon nivell d'eficàcia, sobretot en el cas del joc patològic, i aquelles que s'haurien d'implantar per a altres addiccions comportamentals. Finalment, Catrina Clotas intervindrà amb "Prevenció dels danys associats al joc d'apostes: la proposta de Barcelona", en què parlarà de les principals accions de la primera mesura de govern de l'Ajuntament de Barcelona, desenvolupades en els darrers tres anys per prevenir i abordar el joc d'apostes, així com els seus danys associats.
El cicle de trobades es reprendrà el 21 de setembre amb "La prevenció de les infeccions de transmissió sexual en un entorn cosmopolita i dins el marc dels drets sexuals" i "One health. Salut i mosquits com a vectors d'arbovirosis", com a darrera trobada, el 9 de novembre.
Les Trobades de Salut Pública del CSC són sessions especialitzades, que el CSC va posar en marxa l'any 2014. L'objectiu d'aquestes trobades en convertir-se en un referent a Catalunya, on els professionals puguin aprofundir i debatre temes d'actualitat en matèria de salut pública.