Actualitat >

Notícies

Participem en les XIX Jornadas Nacionales de Documentación Médica

El responsable de l'Àrea de Protecció de Dades del Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC), Roc Mas, va participar en les XIX Jornadas Nacionales de Documentación Médica, que es van celebrar a Alacant el 15 i 16 de juny, i que van ser organitzades per la Sociedad Española de Documentación Médica (SEDOM). Mas va intervenir-hi amb la ponència "Derechos de autodeterminación informativa del paciente en su historia clínica. Derechos ARCO-POL", en què va abordar la protecció de dades amb relació a la documentació generada en el marc de la prestació de serveis de caràcter assistencial o d'atenció social. Aquests serveis estan subjectes a particularitats pròpies de la naturalesa de l'activitat que s'han d'adaptar a la normativa de protecció de dades actual.

Tal com va destacar Mas durant la seva ponència, cal remarcar la importància de la protecció de dades personals en l'àmbit de l'atenció mèdica i els serveis socials, especialment pel que fa a les implicacions en la gestió de la documentació mèdica. El responsable de l'Àrea de Protecció de Dades del CSC va explicar que han de tenir-se en compte les particularitats de l'activitat, especialment pel que fa a les regulacions específiques que l'afecten i a les limitacions que poden manifestar-se en l'exercici dels drets. "És per això que hem de tenir presents els terminis de conservació de la documentació mèdica", va indicar.

En relació amb les situacions específiques que poden donar-se en la pràctica habitual, Mas va explicar que és necessari tenir identificats els escenaris possibles i establir protocols que permetin actuar de manera adequada. Per a això resulta indispensable la difusió i formació sobre el contingut dels protocols existents entre els professionals encarregats d'aplicar-los.