Actualitat >

Notícies

Parlem d'innovació en els nous models de compra de medicaments al dinar de l'Executive Forum Espanya

El director de l'Àrea de Farmàcia i del Medicament del Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC), Josep Maria Guiu, va participar com a ponent al dinar per a directius organitzat el passat divendres per Executive Forum Espanya, una iniciativa que té l'objectiu de connectar referents del sistema sanitari i de la indústria sanitària perquè puguin compartir experiències i coneixements. En aquesta sessió, Guiu va parlar de la innovació en els models de compra de medicaments com a element per a garantir l'equitat en l'accés i implementació de polítiques de salut, i va explicar els projectes que lidera el CSC en aquest àmbit.

Durant la seva intervenció, Guiu va fer referència als principals reptes del sistema sanitari en l'abordatge de la incorporació de la innovació farmacològica i de la sostenibilitat, fent especial èmfasi en el fet que la inversió en medicaments ha esdevingut en els últims anys en una de les principals partides de la despesa sanitària.

Alhora, elements com ara el procés de contractació i la compra de medicaments s'han convertit, més enllà dels processos de finançament i fixació de preus, en eines de què disposa el sistema de salut per a implantar polítiques en l'àmbit de la prestació farmacèutica, com el foment de biosimilars, o en aspectes com el desenvolupament sostenible i les accions que el sector salut ha d'emprendre per reduir la seva petjada de carboni.



En aquest sentit, va explicar les iniciatives que lidera el Consorci en aquest àmbit, com ara la incorporació de criteris de sostenibilitat ambiental en les compres de medicaments i productes sanitaris, o la coordinació amb altres entitats del sector públic per executar la implantació de prestacions sanitàries en el sector públic. En acabar, es va obrir el torn de paraula per tal que els assistents poguessin comentar i preguntar sobre els temes tractats.

Recentment, Guiu havia compartit l'experiència del CSC en compra de sostenible de medicaments al XVI Congrés de l'Associació de Farmacèutics d'Hospital de Portugal, així com al European Healthcare Climate Summit celebrat a Brussel·les.