El CSC ha aparegut als mitjans El Mundo i Diario Médico els darrers dies. Per una banda, el director de l'Àrea de Farmàcia i del Medicament, Josep Maria Guiu, ha estat entrevistat per ambdós mitjans per parlar sobre l'ús que es va fer de la hidroxicloroquina per tractar la covid-19 durant la pandèmia. Per altra banda, Diario Médico es fa ressò de l'estudi del CSC 'La sostenibilitat ambiental en el sector salut i social'.
Quant als reportatges sobre l'ús que es va fer de la hidroxicloroquina per tractar la covid-19 durant la pandèmia, ambdós articles fan referència a un estudi que estima que aquest medicament "podria haver causat gairebé 17.000 morts en sis països", unes dades que Guiu qüestiona en considerar que "és difícil saber quantes morts han estat provocades només per l'ús del fàrmac".
Guiu també assenyala que hi ha diversos factors que van contribuir al fet que es fes servir la hidroxicloroquina de forma generalitzada: la falsa sensació de seguretat per ser un medicament que ja era al mercat (tot i que no havia estat provat en covid), que no hi hagués cap altra opció i la incertesa de què passaria amb els pacients si no se'ls tractava.
A més de Josep Maria Guiu, als articles participen altres experts en la matèria com Quique Bassat, epidemiòleg i director general de l'Institut de Salut Global de Barcelona; Magda Campins, epidemiòloga que exercia com a cap del Servei de Medicina Preventiva i Epidemiologia del Vall d'Hebron en aquell moment i actual presidenta de la Comissió de Deontologia del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona (COMB); Miguel Marcos, cap d'Unitat del Servei de Medicina Interna de l'Hospital de Salamanca, professor titular de la Universitat de Salamanca i investigador de l'Institut de Recerca Biomèdica de Salamanca; Javier de Miguel, cap de secció de Pneumologia de l'Hospital Gregorio Marañón, i Gonzalo Calvo, cap del servei de Farmacologia de l'Hospital Clínic de Barcelona.
L'article de Diario Médico es pot consultar aquí i el de El Mundo (en paper), aquí.
D'altra banda, Diario Médico també ha publicat un reportatge sobre l'estudi La sostenibilitat ambiental en el sector salut i social, elaborat per l'Àrea Associativa i l'Àrea de Sostenibilitat del CSC, i que ha comptat amb una àmplia participació d'entitats associades. L'article es pot consultar aquí.