Actualitat >

Notícies

Firmem un acord de col·laboració amb Sanidad #PorElClima

El Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) ha signat un acord de col·laboració amb Sanidad #PorElClima, una plataforma de la Fundació Ecodes que promou la lluita contra el canvi climàtic des del sector sanitari amb el focus posat en la reducció de la petjada de carboni. El conveni, que s'emmarca en el compromís compartit d'ambdues entitats amb l'Agenda 2030 de l'ONU, preveu col·laborar en àmbits com ara la formació, l'assessorament i la divulgació de coneixement al sector, amb l'objectiu d'assolir la neutralitat d'emissions de carboni en els pròxims anys.

D'aquesta manera, el CSC i Sanidad #PorElClima es comprometen a treballar conjuntament per crear sistemes de salut resilients envers el canvi climàtic i sostenibles, consolidant les sinergies que s'havien creat en els últims mesos. Per exemple, Sanidad #PorElClima és una de les entitats "acceleradores" del Race to Zero a l'estat espanyol, iniciativa a la qual es va adherir el Consorci el passat mes de maig.

L'aliança amb Sanidad #PorElClima permetrà al CSC i les seves entitats associades comptar amb un acompanyament especialitzat en l'àmbit de la descarbonització i poder aprofitar les diferents eines que aquesta comunitat posa a la disposició dels seus membres. Una d'aquestes eines és ScopeCO₂, que va ser seleccionada pel Ministeri de Sanitat com a instrument idoni per al càlcul de la petjada de carboni en centres sanitaris en el marc del pla d'actuació estatal per disminuir-la.

D'acord amb les conclusions del recent estudi 'La sostenibilitat ambiental en el sector salut i social', elaborat pel CSC amb la participació de més de 40 entitats associades, la petjada de carboni és un dels àmbits de la gestió ambiental en què encara queda més camí per recórrer. Només el 18% de les organitzacions consultades mesura la petjada de carboni de la seva activitat directa i solament un 15% calcula la petjada generada per l'activitat indirecta.