Actualitat >

Notícies

Treballem, en el marc de ComuniLab, per promoure la implementació de l'Agenda Global d'Acció Climàtica

El Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) forma part de ComuniLab, una iniciativa que agrupa una quinzena d'entitats col·laboradores de 'Comunidad #PorElClima' amb l'objectiu d'apropar l'Agenda Global d'Acció Climàtica (GCCA) a la societat per promoure accions concretes en matèria de sostenibilitat i lluita contra el canvi climàtic. Una de les primeres fites d'aquesta comunitat, que va començar a reunir-se periòdicament el passat mes de març, ha estat l'elaboració de l'informe ComuniLab: Medidas para promover la implementación de la Agenda Global de Acción Climática, presentat avui a Madrid i que recull les principals conclusions de les diferents trobades i sessions de treball.

Aquest informe, que ha comptat amb la participació de l'Àrea de Sostenibilitat del CSC, assenyala diferents estratègies per difondre missatges positius i empoderadors sobre el canvi climàtic a partir de la identificació dels principals desafiaments en la implementació de l'Agenda Global d'Acció Climàtica (GCCA) i els públics objectiu.

La GCCA busca impulsar la cooperació entre els governs, les autoritats locals, la comunitat empresarial, els inversors i la societat civil per accelerar la implementació de l'Acord de París. Però la bretxa entre l'agenda global i la societat civil fa necessari treballar per apropar posicions i abordar els discursos crítics. Amb aquest objectiu va néixer ComuniLab, un espai de reflexió sobre com informar adequadament sobre l'Agenda Global d'Acció Climàtica a Espanya i com aconseguir la implicació dels diferents sectors socials.

ComuniLab és una iniciativa de Sanidad #PorElClima, una plataforma de la Fundació Ecodes que promou la lluita contra el canvi climàtic des del sector sanitari amb el focus posat en la reducció de la petjada de carboni. El passat mes de gener, aquesta entitat va signar un acord de col·laboració amb el CSC per treballar conjuntament en àmbits com la formació, l'assessorament i la divulgació de coneixement al sector, amb l'objectiu d'assolir la neutralitat d'emissions de carboni en els pròxims anys.

Una del les accions que s'ha realitzat en el marc d'aquest acord ha estat un taller sobre el càlcul de la petjada de carboni a les organitzacions de salut, que va tenir lloc el passat 24 d'abril i on van participar una quarantena d'entitats associades.