Actualitat >

Notícies

Assistim a la 9a reunió plenària de l'Aliança Catalunya 2030

El Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) va assistir el passat divendres a la 9a reunió plenària de l'Aliança Catalunya 2030. A l'acte, que va tenir lloc a l'auditori del Districte Administratiu de la Generalitat de Catalunya, es va preparar el Pla d'acció 2024-2025 i es van presentar diferents iniciatives de membres de l'aliança.

La responsable de Sostenibilitat del CSC, Marta Moles, va participar en la reunió, on Anna Ayuso Pozo, investigadora sènior al CIDOB i consellera del CADS, va presentar el document El món el 2024: deu temes que marcaran l'agenda internacional i l'associació Respon.cat va compartir els ODS fets amb art inclusiu.

A més, a la trobada, el director general de Bon Govern, Innovació i Qualitat Democràtiques, Jaume López i Hernández, va presentar l'Assemblea Ciutadana pel Clima de Catalunya, un espai format per 100 ciutadans i ciutadanes de Catalunya per a construir col·lectivament solucions que donin resposta al canvi climàtic.

L'Aliança Catalunya 2030, de la qual el CSC és membre del grup motor, és una gran coalició d'actors públics i privats del territori que han signat l'Acord nacional per a l'Agenda 2030, on es proposa una visió compartida sobre com contribuir a avançar en la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible. En aquest espai, es comparteix informació, recursos i bones pràctiques per assolir els ODS.

El CSC va ser una de les primeres entitats que va sumar-se a l'Aliança Catalunya 2030, organisme impulsat pel Govern de Catalunya a través del CADS. El CSC va ser escollit pel seu fort compromís amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible i per les accions ja implantades en línia a l'Agenda 2030. Des de llavors, hem continuat avançant amb la sostenibilitat com a compromís transversal, que afecta totes les àrees i àmbits de treball de l'organització. Aquest compromís el compartim amb les entitats associades i volem treballar conjuntament perquè la Catalunya del 2030 sigui sostenible i resilient al canvi climàtic, oberta al món, més justa i igualitària, solidària, diversa i integradora, garant dels drets humans i de la pau.