Actualitat >

Notícies

Participem en la 24a Assemblea General de la European Health Public Procurement Alliance (EHPPA) a Oslo

El Consorci de Salut i Social de Catalunya va participar en la 24a Assemblea General de 2024 de la European Health Public Procurement Alliance (EHPPA), un organisme format per diverses organitzacions europees sense ànim de lucre que treballen conjuntament per a la millora de la compra pública en l'àmbit sanitari. La trobada, que es va celebrar a Oslo (Noruega) els dies 15 i 16 d'abril, va reunir dotze centrals de compra pública sanitària d'onze països europeus. 

Els diferents membres de l'aliança van presentar-hi les seves respectives iniciatives i van planificar les diferents accions de l'any en matèria d'innovació, digitalització, sostenibilitat i seguretat de subministrament. Entre aquestes accions, destaca la creació d'un programa de digitalització i ús de la intel·ligència artificial en la compra pública sanitària per a tota la comunitat EHPPA, que va ser presentat pel director d'Innovació i Partenariat del CSC, Toni Gilabert, qui el passat desembre va ser reelegit dos anys més com a vicepresident d'Innovació d'aquesta aliança europea.

L'Assemblea també va servir per compartir projectes innovadors i bones pràctiques sobre la compra de solucions innovadores amb l'Hospital de la Universitat d'Oslo i Health2B Noruega, una plataforma col·laborativa en què el sector públic i el privat es reuneixen per discutir, innovar i crear solucions per a l'assistència sanitària futura. Els debats es van centrar en com fomentar la col·laboració publicoprivada en l'àmbit de l'atenció sanitària.

L'objectiu de l'EHPPA és compartir coneixement, crear sinergies i dissenyar una estratègia comuna per a la millora de la compra pública en l'àmbit sanitari. El Consorci forma part d'aquesta aliança des del 2018, com a entitat de referència a l'estat espanyol en l'àmbit de la contractació pública i per la seva gran experiència en aquest àmbit.